tirsdag 12. januar 2016

Presentasjon av to fotografer

Jeg har nå nylig hatt en presentasjon av to fotografer: Erlend B. Enger og Jeff Wall.

Erlend B. Enger:

Erlend B. Enger er født i Trondheim og har jobbet som fotograf i nærmere 25 år. Han er en av Norges mest premierte fotografer, og har også vunnet flere priser i utlandet.

Fotografiene hans er svært spennende, og lett gjenkjennelige for oss. Den verden han fanger gjennom kameralinsen er både unik, sår og overraskende. Erlend bruker kontraster på en elegant måte og er en mester i lyssetting. I tillegg er han veldig kreativ i utformingen av fotografiene og tenker komposisjon.

Jeg vil virkelig anbefale at du klikker deg inn på websiden hans: http://erlendbenger.net/

Jeff Wall:

Jeff Wall er en kanadisk fotograf født i Vancouver. Det er i hjembyen sin her at mesteparten av fotografiene hans er tatt. I 1977 revolusjonerte han fotokunsten da han tok i bruk lysbokser med fotografiene sine.

Jeff er kjent for å la seg inspirere av berømte malere i sine fotografier. Flere av fotografiene hans ser nesten ut som å være malerier. Dette er en teknikk Jeff ofte bruker, da han mener det ikke er mulig for moderne artister å male som de berømte mestrene. I tillegg skaper Jeff bilder som er gjenkjennelige for oss. Han liker altså skape en følelse av realisme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar